SK Jiskra Rýmařov, z.s.

Oficiální stránky fotbalového klubu
SK Jiskra Rýmařov, z.s.
www.jiskrarymarov.com

SK Jiskra Rýmařov, z.s.
SK Jiskra Rýmařov

30. kolo, So 15.6.2024 14:30

FC FASTAV Vsetín3
SK Jiskra Rýmařov0

1.HFK Olomouc

29. kolo, So 8.6.2024 17:00

SK Jiskra Rýmařov1
1.HFK Olomouc1

TJ Slovan Bzenec

28. kolo, St 5.6.2024 18:00

SK Jiskra Rýmařov0
TJ Slovan Bzenec4

SK Jiskra Rýmařov

27. kolo, So 25.5.2024 17:00

FK Nový Jičín2
SK Jiskra Rýmařov0

FK Kozlovice

26. kolo, So 18.5.2024 16:30

SK Jiskra Rýmařov2
FK Kozlovice0

SK Jiskra Rýmařov

25. kolo, Ne 12.5.2024 16:30

SK Baťov 19302
SK Jiskra Rýmařov3

TJ Skaštice

24. kolo, So 4.5.2024 16:30

SK Jiskra Rýmařov3
TJ Skaštice1

SK Jiskra Rýmařov

23. kolo, Ne 28.4.2024 10:15

FC TVD Slavičín1
SK Jiskra Rýmařov2

FK Nové Sady

22. kolo, So 20.4.2024 16:00

SK Jiskra Rýmařov1
FK Nové Sady1

SK Jiskra Rýmařov

21. kolo, So 13.4.2024 15:30

1. FC Viktorie Přerov1
SK Jiskra Rýmařov1

SK Jiskra Rýmařov

MOL Cup., Dnes 16:30

TJ Břidličná
SK Jiskra Rýmařov

FK SK Polanka n/O.

1. kolo, So 03.08 16:30

SK Jiskra Rýmařov
FK SK Polanka n/O.

SC Pustá Polom

2. kolo, So 10.08 16:30

SK Jiskra Rýmařov
SC Pustá Polom

SK Jiskra Rýmařov

3. kolo, Ne 18.08 16:30

1.BFK Frýdlant nad Ost..
SK Jiskra Rýmařov

FK Nový Jičín

4. kolo, So 24.08 16:30

SK Jiskra Rýmařov
FK Nový Jičín

SK Jiskra Rýmařov

5. kolo, Ne 01.09 16:00

TJ Řepiště
SK Jiskra Rýmařov

MFK Havířov

6. kolo, So 07.09 16:00

SK Jiskra Rýmařov
MFK Havířov

SK Jiskra Rýmařov

7. kolo, Ne 15.09 15:30

FK Kofola Krnov
SK Jiskra Rýmařov

TJ Břidličná

8. kolo, So 21.09 15:30

SK Jiskra Rýmařov
TJ Břidličná

SK Jiskra Rýmařov

9. kolo, Ne 29.09 15:00

MFK Vítkovice
SK Jiskra Rýmařov

Rýmařov má na Moravě jméno, řekl v rozhovoru Vojtěch Pitron

Rýmařov má na Moravě jméno, řekl v rozhovoru Vojtěch Pitron

Jedničkou mezi třemi tyčemi Jiskry je Vojtěch Pitron, který se k mužstvu připojil ve druhé polovině srpna. Co jej do Rýmařova přivedlo? A jaká byla jeho dosavadní kariéra?

Kdo tě k fotbalu přivedl?

Byli to taťka s dědou. Oba jsou to bývalí fotbalisté, plus děda trénoval v Sigmě Olomouc. Na první trénink jsem šel právě do Sigmy.“

Rovnou jsi šel do brány?

No, táta s dědou nechtěli, abych byl brankář. Táta byl útočník, ale pak se taky posouval. V dorostencích už hrál defenzivního střeďáka, nakonec skončil v obraně, až byl starší. V mládežnických kategoriích hrával z Prostějov, kde se mu dařilo a kde patřil mezi nejlepší střelce. Pamatuji si, že před jedním z tréninků mi táta říkal, že kdyby se trenér ptal, kdo chce jít do brány, tak se nemám hlásit. Ale já to pochopil po svém a přihlásil se. A už jsem v bráně zůstal.

V Olomouci jsi strávil většinu své kariéry.

Je to tak. Byl jsem tam od přípravky až po dorostence, takže skoro deset let. Vzpomínám na to hodně rád. Dařilo se mi tam, v ročníku jsme měli vždy dobrou partu. Kluci byli fajn, takže vzpomínám jen v dobrém.

Jaké to bylo v sigmáckých přípravkách?

Super. Trénovali mě tam pánové Copek a Zdráhal. Celkově to bylo fajn. Jezdili jsme hodně po turnajích, na kterých se nám dařilo. Dost z nich jsme i vyhráli. Také mě vedli pánové Hrubý a Neoral. Hlavně Michala Hrubého si hodně vážím, učil mě i na Fakultě tělesné kultury na Univerzitě Palackého v Olomouci. Mám ho rád jako trenéra i lidsky si ho vážím.

Co přesun do žáků?

Opět skvělá doba. Vedl nás pan Tököly, což je v Sigmě trenérská legenda. Byl to jeden z nejlepších trenérů, kterého jsme v mládí kdy měli.

Je pravda, že na něj hodně lidí vzpomíná, ať už pozitivně, nebo negativně. Jak ty jsi ho viděl?

Já mám rád trenéry, kteří jsou na své svěřence tvrdí. Byl jsem rád, když po nás chtěl maximum. Navíc on to uměl udělat zábavnou metodou, na trénincích byla sranda. Vznikl z toho dobrý kolektiv. Věděli jsme, co od něho můžeme čekat, když prohrajeme zápas. Když jsme vedli třeba 4:0, ale zápas skončil 4:4, tak jsme věděli, že na druhý den bude špatně.

Jak se vám v žácích dařilo?

Zpětně to je úsměvné. Když nás přebíral po panu Neoralovi, tak jsme po podzimu byli šestí. Tököly nám řekl, že jsme nejhorší tým. Ještě po přípravě nám říkal, že neočekává, že bychom se dostali do top 3. Nakonec z toho ale v první sezóně v žácích bylo druhé místo o bod za Zbrojovkou Brno. V Brně jsme navíc vyhráli. Bylo tam velké zlepšení.

Na kterého gólmana z Olomouce rád vzpomínáš?

Hodně rád mám Tadeáše Stoppena, který to dotáhl do A-týmu. Je to super kluk, měli jsme dobrý vztah, radili jsme si, on se mě třeba ptal na nějaké věci. Hodně jsme se bavili a celkově mu přeju, že se mu tak daří. Za mě je to jeden ze super kluků, který v Sigmě vydržel a po zásluze to dotáhl tak daleko.

V Olomouci jsi byl do sedmnácti let. Pak jsi zamířil do Prostějova. Co tě tam zavedlo?

V jednu chvíli se v dorosteneckých kategoriích sešlo hodně brankářů. V osmnáctce jsme byli tři. Bohužel to pro mě nedopadlo tak, jak by mohlo, takže jsem se rozhodl, že bude lepší, když zamířím do Prostějova.

Byla to velká změna?

Trénoval mě tam Petar Aleksijevič, což je asi jeden z nejlepších trenérů gólmanů, kteří mě kdy vedli. V Prostějově jsem se asi posunul nejvíc. Hrál jsem za sedmnáctku a osmnáctku, případně někdy i za devatenáctku. Byla to nejlepší možnost pro moji kariéru.

Z Prostějova tvé kroky vedly do nedalekého Šumperku.

V Šumperku to bylo dobré. První sezónu jsem odchytal celou, už za muže, protože se zranila jednička Martin Kreizl. Byla tam fajn parta.

Další štací byl Hodonín. Ze severu přímo na jih?

I na Hodonín rád vzpomínám. Přístup trenérů i zázemí bylo na profesionální úrovni. Chytal jsem tam jen v přátelských utkáních a nějakém poháru, ale mohu klukům jen doporučit. Pokud se chtějí někam posunout, tak ať jdou určitě do Hodonína.

Než ses dostal do Rýmařova, hrál jsi nějaký čas i na Slovensku. Jak se mladý fotbalista z Česka dostane na Slovensko?

Byla to zajímavá nabídka, kterou mi doporučil pan Varga. Nešlo to odmítnout, takže jsem v zimě oznámil v Hodoníně, že skončím a zamířil na Slovensko. Nejprve jsem hrál za Fiľakovo, což je město u hranic s Maďarskem. Hrála se tam třetí liga. I na toto vzpomínám hodně rád, cítil jsem, že vedení mě tam mělo hodně rádo. Když jsem přišel, tak tým byl na posledním místě, ale podařilo se nám vybojovat záchranu.

Říkáš, že to byla zajímavá nabídka, která se nedala odmítnout. Šlo s tím vyžít?

Nemusel jsem pracovat, dostali jsme byt, kde jsem bydlel společně se svým spoluhráčem Božidarem Krističem ze Srbska. To byl dobrý kluk, v životě mě hodně posunul. Plat byl na úrovni první a druhé ligy, na Slovensku se i v nižších soutěžích platí dost. Navíc nám zařídili stravu, ubytování, žili jsme tam v pohodě.

Na jaké úrovni bylo zázemí a úroveň soutěže?

Bylo to zhruba na úrovni české divize. Týmy hrály hodně technicky, soupeři ze spodku hráli spíše bojovně s dlouhými nákopy. Polovina týmů měla v kádru bývalé ligové hráče, třeba z Košic, Žiliny a tak podobně. Byť byli starší, nad 37 let, pořád měli velkou kvalitu. Co se týče zázemí, tak to nebylo ve Fiľakovu tehdy nic moc, ale už na tom zapracovali a zrekonstruovali to. Překvapilo mě ale, když jsem tam působil, že tam neměli umělku. V zimě jsme museli jezdit do Rimavské Soboty.

Fiľakovo ale nebylo tvojí jedinou štací na Slovensku, že?

Dostal jsem ještě nabídku z Trebišova, který hrál druhou ligu. To bylo zhruba na úrovni Prostějova. Ale i tam měli jen jedno hřiště s trávou a jedno s umělou plochou, což mi na druhou ligu přišlo málo.

Proč jsi na Slovensku skončil?

Trebišov začal mít finanční problémy, takže nás propustili všechny. Následně podepsali smlouvu s Michalovcemi a stali se v podstatě jejich farmou. Michalovce posílají do Trebišova hráče na hostování a rozehrání.

No a teď jsi tady v Rýmařově.

O této možnosti jsem se dozvěděl od Tomáše Věnečka, který s Jiskrou spolupracoval v době, kdy Rýmařov hrál MSFL. Individuálně jsme spolu trénovali, poprvé už v Šumperku. Díky němu jsem se spojil s trenérem Furikem a dostal se do Rýmařova.

Co se ti honilo v první chvíli hlavou, když ses dozvěděl, že se o tebe zajímá Rýmařov?

Jiskra je na Moravě poměrně známý klub, byť si to možná někteří lidé nemyslí. Věděl jsem už dříve, že se tady hrála třetí liga. Co vnímám, tak Rýmařov má mezi moravskými kluby docela jméno. Je to něco úplně jiného, než když by fotbalistovi řekli: „hele, mají o tebe zájem Nové Sady.“ Rýmařov je fotbalově hodně známý, začínal tady Tomáš Ujfaluši. Rýmařov jméno má, takže jsem byl hodně rád.

Takže jsi neváhal ani na chvíli?

Vůbec. Když jsem se o zájmu dozvěděl, hned na druhý den mi volal pan Furik. V Uničově jsme se potkali a dohodli se.

Splnil Rýmařov tvé očekávání?

Určitě. Popravdě jsem nečekal, že tady bude hodně věcí na takové úrovni. Kvalita všech hřišť je obrovská, vynikající. Řekl bych, že takovou mohou závidět leckteré druholigové týmy. Třeba když jsme s Prostějovem jeli do Varnsdorfu, tak to vůbec nejde srovnávat. I zázemí je tady na nadstandardní úrovni. Jsem tady spokojený. Líbí se mi i zdejší parta, řekl bych, že mě kluci hned přijali, což jsem nečekal. V některých týmech jsem s tím měl problém. V hodně týmech je to rozdělené na mladší a starší, ale tady v Rýmařově ne.

Události

27.07.2024 16:30
MOL CUP | TJ Břidličná vs. Jiskra

Tabulka

1. SK Jiskra Rýmařov 0 0:0 0
2. SC Pustá Polom 0 0:0 0
3. 1.BFK Frýdlant nad.. 0 0:0 0
4. FK Kofola Krnov 0 0:0 0
5. FK SK Polanka n/O. 0 0:0 0
6. MFK Havířov 0 0:0 0
7. FC Bílovec 0 0:0 0
8. FK Nový Jičín 0 0:0 0
9. FC Vratimov 0 0:0 0
10. SK BESKYD Frenštát p.R. 0 0:0 0
11. FK Bospor Bohumín 0 0:0 0
12. TJ Břidličná 0 0:0 0
13. TJ Řepiště 0 0:0 0
14. Slezský FC Opava B 0 0:0 0
15. MFK Vítkovice 0 0:0 0
16. FK Petřvald 0 0:0 0

Kompletní tabulka

Střelci týmu

Žádné statistiky střelců.
Město Rýmařov RD Rýmařov Hyundai Rýmařov Holba Fortuna www.fotbal.cz Instagram LIVESPORT Česká unie sportu mšmt fačr KRAJ volařík zinasport

Počet návštěv: 298127
Posledních 30 dnů: 3678 | Posledních 7 dnů: 1004 | Poslední den: 83

© 2024 SK Jiskra Rýmařov, z.s. | Všechna práva vyhrazena | jiskrarymarov@email.cz
Vytvořeno službou Sklub.cz

Chcete zobrazit mobilní verzi?

Ano Ne